دوره 13، شماره 39 - ( تير 1382 )                   جلد 13 شماره 39 صفحات 54-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Âhmad zadeh amiri A, Noroozpoor dailami K, Sheikh Rezaei M, Ëshaghi M, Farokhfar A. Comparison of sodium diclofenac and betamethasone eye drop in preventing cystoid macular edema after extra capsular cataract surgery . J Mazandaran Univ Med Sci 2003; 13 (39) :48-54
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-761-fa.html
احمدزاده امیری احمد، نوروزپوردیلمی کیومرث، شیخ رضایی مجیدرضا، اسحاقی محمد، فرخ فر اسداله. مقایسه قطره دیکلوفناک سدیم با قطره بتامتازون در پیشگیری از ادم سیستویید ماکولا، پس از جراحی کاتاراکت به روش خارج کپسولی با لنز گذاری. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1382; 13 (39) :48-54

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-761-fa.html


چکیده:   (36231 مشاهده)
سابقه و هدف: از آن جایی که ادم سیستویید ماکولا (CME) از عوارض شایع عمل جراحی کاتاراکت است که به علت التهاب چشمی رخ می دهد، کنترل التهاب با داروی مناسب، منطقی خواهد بود. این مطالعه با هدف بررسی اثر قطره دیکلوفناک سدیم به عنوان داروی غیر استروییدی، پس از عمل جراحی کاتاراکت (به روش خارج کپسولی با لنز گذاری)، درمقایسه با قطره های چشمی معمول استروییدی (بتامتازون) در پیشگیری از CME، صورت گرفته است.
مواد و روش ها: این مطالعه یک بررسی کارآزمایی بالینی دو سوکور است که بر روی 97 چشم از 97 بیمار که تحت عمل جراحی کاتاراکت با لنز گذاریی به روش معمول خارج کپسولی قرار گرفته اند، صورت پذیرفت. بیماران به دو گروه تجویز قطره دیکلوفناک و قطره بتامتازون چشمی با روش تصادفی ساده (قرعه‌کشی) تقسیم شده و از نظر متغیرهایی مانند زمینه چشمی کاتاراکت، روش جراحی و لنز گذاری داخل چشمی، مشابه سازی شده بودند. وجود و پیشرفت CME به وسیله آنژیوگرافی با ماده فلوئورسین وریدی در دو گروه، بررسی شد. ضمنا مطالعه سد خونی- زلالیه ای با بررسی سلول و غبار اتاق قدامی و التهاب خارج چشمی نیز انجام شد.
یافته ها: 6 هفته پس از جراحی،CME در دو چشم از 47 چشمی (25/4 درصد) که دیکلوفناک دریافت کرده بودند و 12 چشم از 50 چشم (24 درصد) که بتامتازون دریافت نموده بودند(P<0.01) . از نظر میزان سلول در اتاق قدامی، در سه روز اول، یک هفته و شش هفته پس از جراحی، بین دو گروه از نظر آماری، تفاوت معنی داری وجود نداشت. میزان غبار(flare) در اتاق قدامی در سه روز اول، یک هفته و شش هفته پس از جراحی، در گروهی که دیکلوفناک دریافت نمودند، کاهش واضحی داشت (به ترتیبp<0.001 و P<0.001 و (P<0.001 میزان التهاب خارج چشمی نیز در گروه دیکلوفناک، کاهش واضحی را نشان داد(p<0.001) .
استناج: یافته های فوق، تاثیر مثبت قطره دیکلوفناک در کاهش CME به دنبال عمل جراحی کاتاراکت را نشان می دهد و خاطر نشان می کند که ارتباط نزدیکی بین CME و التهاب داخل چشمی، به دنبال جراحی وجود دارد که با دیکلوفناک می توان از التهاب داخل چشمی و CME کاست.
متن کامل [PDF 175 kb]   (2562 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb