دوره 27، شماره 157 - ( بهمن 1396 )                   جلد 27 شماره 157 صفحات 246-242 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dadashi A, Babamahmoodi F, Fakhar M, Ziaei Hezarjaribi H, Amin N, Rahimi B et al . Clinical and Laboratory Study of Patients with Operated Hydatid Cysts. J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 27 (157) :242-246
داداشی آزاده، بابا محمودی فرهنگ، فخار مهدی، ضیایی هزار جریبی هاجر، امین نیلوفر، رحیمی بهمن و همکاران.. بررسی بالینی و آزمایشگاهی بیماران مبتلا به کیست هیداتیک جراحی شده. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (157) :242-246

سابقه و هدف: ارزیابی جنبههای مختلف تشخیص بیماری کیست هیداتیک در یک منطقه، میتواند در تشخیص زود رس و درمان به موقع بیماری موثر باشد. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی خصوصیات بالینی و آزمایشگاهی بیماری کیست هیداتیک در بیماران بستری و جراحی شده در بیمارستانهای آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شد.
مواد و روشها: در مطالعه توصیفی حاضر، تمام 95 پرونده بیماران مبتلا به کیست هیداتیک جراحی شده در دو بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی مازندران به مدت 11 سال(  1394-1383) بررسی شدند. دادههای مربوط به هر بیمار جمع آوری، ثبت و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: در این مطالعه 7/53 درصد از بیماران زن، 4/67 درصد ساکن مناطق روستایی و 4/28 درصد در گروه سنی 60-51 سال بودند. بیشترین عضو مبتلا به کیست به ترتیب شامل کبد، ریه و طحال بودند. برای تشخیص بیماری علاوه بر علائم بالینی ، از روشهای تصویر برداری  نیز استفاده شد.
استنتاج: نتایج این بررسی نشان میدهد بیماری کیست هیداتیک به عنوان یک بیماری مهم به ویژه در مناطق روستایی استان مازندران حائز اهمیت است.

نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: انگل شناسي