دوره 21، شماره 82 - ( خرداد و تیر 1390 )                   جلد 21 شماره 82 صفحات 88-84 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yazdanpanah A, Ghasemi A, Siamian H, Javadian M. The Study of the Attributional Style of the Students Studying in Mazandaran University of Medical Sciences in 2008-2009. J Mazandaran Univ Med Sci 2011; 21 (82) :84-88
یزدان پناه نوذری علی، قاسمی عباس، صیامیان حسن، جوادیان مریم. بررسی سبک های اسناد دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال تحصیلی 88-1387. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (82) :84-88

سابقه و هدف : شناخت سبک‌های اسناد دانشجویان و سوق دادن آن‌ها به سمت مسئولیت‌پذیری و نگاه درست به خویش به منظور پایه گذاری موفقیت‌ها و خلاقیت‌های فراوان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌باشد و نیز باتوجه به اهمیت آن در پویایی، تحرک و یا انفعال و کم انگیزگی افراد، پژوهش حاضر به منظور بررسی سبک‌های اسناد دانشجویان علوم پزشکی مازندران انجام شده است.
مواد و روش ها : این مطالعه از نوع توصیفی است. جامعه آماری این پژوهش حدود 2582 نفر دانشجویان (دختر و پسر) شاغل به تحصیل دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال تحصیلی 88-1387 می‌باشند که از بین آن‌ها تعداد 343 دانشجوی پسر و 428 دانشجوی دختر به‌طور تصادفی انتخاب شدند. جمع‌آوری اطلاعات از طریق پرسشنامه استاندارد "سبک اسنادی راتر" صورت گرفت.
یافته ها : این پژوهش نشان می دهد 9/43 درصد از دانشجویان این دانشگاه سبک اسنادی درونی و 1/56 درصد سبک اسنادی بیرونی را انتخاب کرده اند. دانشجویان دختر 3/42 درصد سبک اسنادی درونی و 7/57 درصد سبک اسنادی بیرونی، همچنین دانشجویان پسر 8/45 درصد سبک اسنادی درونی و 2/54 درصد سبک اسنادی بیرونی را انتخاب کردند.
استنتاج : با توجه به نتایج حاصله سبک اسنادی غالب دانشجویان سبک بیرونی است که این امر تاثیر سویی بر انگیزه تلاش و پیشرفت تحصیلی و نهایتاً موفقیت آن‌ها خواهد گذاشت. بنابراین آموزش راهبردهای مقابله‌ای در کاهش سبک‌های اسنادی بیرونی دانشجویان ضروری به نظر می‌رسد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |