سابقه و هدف: مایکوتوکسینها گروهی از ترکیبات سمی طبیعی بوده که توسط گونههای متعددی از قارچها تولید میشوند که آفلاتوکسینها مهمترین آنها است.آفلاتوکسینهای M1و M2 مشتقاتی از آفلاتوکسینهای B1 وB2 هستند که در مقابل تغییرات حرارتی از قبیل پاستوریزه کردن، استریلیزاسیون و اتوکلاو کردن مقاومت نشان داده در نتیجه غلظت آنها کاهش پیدا نمیکند لذا توسط شیر و محصولات لبنی به انسان منتقل شده و سلامت انسان و جامعه را به خطر میاندازد. هدف از انجام این مطالعه بررسی آفلاتوکسینM1 در شیر گاومیشهای دو شهرستان اهواز و کارون با استفاده از روش الایزا بوده است.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی 60 نمونه شیر بهطور اتفاقی از 2دامداری که بیشترین راس را در دو منطقه داشتند و در3 ماه از فصل پاییز(مهر، آبان، آذر) جمعآوری شد و روش الایزا برای تعیین آفلاتوکسین موجود در نمونههای شیر گاومیش استفاده شد.
یافتهها: میانگین غلظت سم آفلاتوکسین M1 درکل نمونههای دو منطقه نامبرده طی سه ماه متوالیاز حد مجاز استاندارد ایران، اتحادیه اروپا(کدکس)و سازمان غذا بیشتر(91/155 ng/l) بود.
استنتاج: طبق بررسیهای انجام شده در مطالعه حاضر رابطه تنگاتنگی بین نوع جیره غذایی و روش نگهداری خوراک دام با میزان سم در شیر وجود داشت.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |