بررسی سم آفلاتوکسین M1 در شیر گاومیش با استفاده از روش ایمنواسی - مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
دوره 26، شماره 145 - ( بهمن 1395 )                   جلد 26 شماره 145 صفحات 248-256 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghariby H, Takdastan , A, Neisi A K, Rezazadeh H, Kuhpaee H. Investigating Aflatoxin M1 Contamination in Buffalos Milk Using Immunoassay . J Mazandaran Univ Med Sci. 2017; 26 (145) :248-256
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9590-fa.html
غریبی حوریا، تکدستان افشین، نیسی عبدالکاظم، رضازاده حمیده، کوهپایی حسن. بررسی سم آفلاتوکسین M1 در شیر گاومیش با استفاده از روش ایمنواسی . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران . 1395; 26 (145) :248-256

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9590-fa.html


چکیده:   (903 مشاهده)

سابقه و هدف: مایکوتوکسین‌ها گروهی از ترکیبات سمی طبیعی بوده که توسط گونه‌های متعددی از قارچ‌ها تولید می‌شوند که آفلاتوکسین‌ها مهم‌ترین آن‌ها است.آفلاتوکسین‌های M1و M2 مشتقاتی از آفلاتوکسین‌های B1 وB2 هستند که در مقابل تغییرات حرارتی از قبیل پاستوریزه کردن، استریلیزاسیون و اتوکلاو کردن مقاومت نشان داده در نتیجه  غلظت آن‌ها کاهش پیدا نمی‌کند لذا توسط شیر و محصولات لبنی به انسان منتقل شده و سلامت انسان و جامعه را به خطر می‌اندازد. هدف از انجام این مطالعه بررسی آفلاتوکسینM1 در شیر گاومیش‌های دو شهرستان اهواز و کارون با استفاده از روش الایزا بوده است.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی 60 نمونه شیر به‌طور اتفاقی از 2دامداری که بیش‌ترین راس را در دو منطقه داشتند و در3 ماه از فصل پاییز(مهر، آبان، آذر) جمع‌آوری شد و روش الایزا برای تعیین آفلاتوکسین موجود در  نمونه‌های شیر گاومیش استفاده شد.

یافته‌ها: میانگین غلظت سم آفلاتوکسین M1 درکل نمونه‌های دو منطقه نامبرده طی سه ماه متوالیاز حد مجاز استاندارد ایران، اتحادیه اروپا(کدکس)و سازمان غذا بیش‌تر(91/155 ng/l) بود.

استنتاج: طبق بررسی‌های انجام شده در مطالعه حاضر رابطه تنگاتنگی بین نوع جیره غذایی و روش نگهداری خوراک دام با میزان سم در شیر وجود داشت.

واژه‌های کلیدی: آفلاتوکسین M1، شیر، ایمنی غذا، الایزا
متن کامل [PDF 588 kb]   (262 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت حرفه ای

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb