دوره 30، شماره 188 - ( شهریور 1399 )                   جلد 30 شماره 188 صفحات 175-157 | برگشت به فهرست نسخه ها

Davoodi R, Mohammad zadeh Shabestari M, Badiee Aval S, Hosseini S J, Sabouri G, Soltanifar A, et al . Regional Clinical Guideline for the Management of Stable Angina. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (188) :157-175
داودی رزیتا، محمدزاده شبستری محمود، بدیعی اول شاپور، حسینی سید جواد، صبوری گلناز، سلطانی فر آزاده، و همکاران. و همکاران.. راهنمای بالینی بومی سازی شده مدیریت آنژین صدری پایدار. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (188) :157-175

سابقه و هدف: با توجه به شهرنشینی در کشورهای در حال توسعه، شیوع عوامل خطر سریعاً در این مناطق در حال افزایش است و لذا قسمت اعظم بار جهانی بیماری ایسکمیک قلبی در حال حاضر در کشورهای با درآمد کم و متوسط اتفاق میافتد. بنابراین وجود یک راهنمای بالینی یکپارچه و موثر برای بیماران آنژین صدری پایدار به شدت احساس میشود.
مواد و روشها: این مطالعه مروری به منظور استخراج راهنماهای بالینی موجود در زمینه آنژین صدری پایدار، پایگاه‌های اطلاعاتی و وب گاه‌های مرتبط، مورد جستجو قرار گرفتند. پس از بررسی کیفیت و نقد راهنماهای بالینی بر پایه سیستم امتیازدهی Agree (Appraisal of guidelines for research and evaluation in Europe) سه راهنمای بالینی انتخاب شدند. در نهایت راهنمای بومی، پس از جمعبندی، قضاوت و اجماع اعضای پانل تخصصی و در قالب مرور مقالات، همراه با شواهد و توصیهها تدوین شدند.
یافتهها: نتایج حاصل از بررسیهای انجام شده در قالب توصیههای بالینی ارائه شد. به عنوان مثال طب سوزنی نباید به هدف بهبود سمپتوم‌ها یا کاهش خطر قلبی عروقی در بیماران بیماری ایسکمیک قلبی پایدار (SIHD) استفاده گردد.
استنتاج: با توجه به تعداد 92 توصیه در این گایدلاین و بومیسازی آن در جمعیت ایرانی، این راهنمای بالینی و توصیههای آن میتواند در استانداردسازی خدمات، غربالگری، ارجاع، تشخیص، درمان و پیگیری بیماران آنژین پایدار مؤثر واقع شود.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: قلب و عروق