دوره 27، شماره 154 - ( آبان 1396 )                   جلد 27 شماره 154 صفحات 178-173 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zamanzadeh M, Haddadi A, Moosazadeh M, Karimzadeh A, Ghorbani A. Assessment of Senior Students' and Dentists' Knowledge about Medical Emergencies in Dental Offices, Sari, Iran 2016 . J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 27 (154) :173-178
زمان زاده مریم، حدادی اعظم، موسی زاده محمود، کریم زاده آرزو، قربانی آناهیتا. بررسی میزان آگاهی دانشجویان سال آخر دندانپزشکی و دندانپزشکان شهر ساری نسبت به فوریت های پزشکی در مطب دندانپزشکی در سال 95. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (154) :173-178

سابقه و هدف: اکثر فوریتهای پزشکی که در مطب دندانپزشکی رخ میدهد،‌ میتوانند حیات فرد را به مخاطره اندازند. بنابراین یک دندانپزشک باید آگاهی کامل جهت تشخیص و درمان صحیح فوریتها را داشته باشد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی آگاهی دندانپزشکان و دانشجویان سال آخر در زمینه شناخت و درمان فوریتهای دندانپزشکی بود.
مواد و روشها: این مطالعه مقطعی بر روی ١١۴ نفر از دندانپزشکان و دانشجویان دندانپزشکی سال آخر شهر ساری در سال ۹۵ انجام شد و پرسشنامهای معتبر شامل ۲۰ سوال در اختیار آنها قرار گرفت. این پرسشنامه شامل اطلاعات دموگرافیک و 17 سوال آگاهی (امتیاز 17-14: عالی، 14-11: خوب، 11-8: متوسط و زیر 8: ضعیف) بود. آنالیز آماری توصیفی و تحلیلی با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 20 و با سطح معنیداری 05/0 صورت پذیرفت.
یافتهها: در این مطالعه، میزان آگاهی ۷/١۶ درصد شرکت کنندگان در حد ضعیف، ٣/۶۹ درصد در حد متوسط، ۲/١٣ درصد در حد خوب و ١ درصد عالی بود. تفاوت آماری معنیداری بین سطح آگاهی دانشجویان و دندانپزشکان (۴٣۰/۰ p =) و همچنین بین خانمها و آقایان یافت نشد (6٣۰/۰ = (P.
استنتاج: میزان آگاهی دندانپزشکان و دانشجویان سال آخر دندانپزشکی ساری در زمینه تشخیص و درمان فوریتهای پزشکی در مطب در حد مطلوبی نمیباشد که نیازمند مداخله از طریق برگزاری کارگاه آموزشی و برنامههای آموزش مداوم میباشد.

نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: دندانپزشکی