دوره 29، شماره 180 - ( دی 1398 )                   جلد 29 شماره 180 صفحات 112-108 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shiva A, Yazdani Charati J, Elkaei A, Zamanzadeh M. Prevalence of Recurrent Aphthous Stomatitis in University Students and Its Relation with Anxiety. J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 29 (180) :108-112
شیوا آتنا، یزدانی چراتی جمشید، الکائی عظیم، زمان زاده مریم. شیوع استوماتیت آفتی راجعه در دانشجویان و ارتباط آن با اضطراب. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1398; 29 (180) :108-112

سابقه و هدف: استوماتیت آفتی راجعه یا آفت دهانی از شایع ترین ضایعات دهانی است که در بالغین مشاهده میشود. تحقیقات نشان داده وقایع تنش‌ زا ممکن است در بروز این زخم‌ها موثر باشد. این مطالعه با هدف بررسی شیوع استوماتیت آفتی راجعه در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران و ارتباط آن با اضطراب صورت پذیرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی و مقطعی که در سال 1397 انجام شد، 683 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی مازندران به روش طبقه‌ای تصادفی انتخاب و در مطالعه شرکت کردند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه اضطراب کتل (Cattel) که روایی و پایایی آن مورد تایید است و سابقه ابتلا به آفت دهانی نیز ثبت شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار 22SPSS و روش‌های آماری توصیفی و استنباطی استفاده شد.
یافتهها: شیوع آفت دهانی نمونه‌های این مطالعه، 8/21 درصد بود. ارتباط بین سابقه آفت دهانی با میزان اضطراب در دانشجویان معنی دار بود(04/0=P).
استنتاج: در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران درجات مختلف اضطراب تاثیر معنی داری در میزان ابتلا به آفت دهانی داشته است. لذا برنامه‌ریزی و ارائه راهکار برای کنترل اضطراب و بررسی علل آن و در نتیجه کاهش ضایعات استوماتیت آفتی ضروری به نظر می‌رسد.

واژه‌های کلیدی: استوماتیت آفتی راجعه، آفت، اضطراب
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: دندانپزشکی