دوره 30، شماره 190 - ( آبان 1399 )                   جلد 30 شماره 190 صفحات 108-97 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zaeimzadeh L, Lotfi M, Amini M. Role of Personality Functioning in Predicting Interpersonal and Emotional Problems. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (190) :97-108
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-15280-fa.html
زعیم زاده لیلا، لطفی مژگان، امینی مهدی. نقش کارکردهای شخصیت در پیش‌بینی مشکلات بین فردی و هیجانی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (190) :97-108

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-15280-fa.html


چکیده:   (1786 مشاهده)
 سابقه و هدف: عامل نقص در کارکردهای شخصیت (ملاک A) به عنوان یکی از دو ملاک ضروری تشخیصگذاری اختلالات شخصیت در DSM-5، شامل مولفههای خود (هویت و خود جهتدهی) و بینفردی (همدلی و صمیمیت) میباشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش کارکردهای شخصیت در مشکلات بینفردی و هیجانی، انجام شده است.
مواد و روشها: پژوهش مقطعی تحلیلی حاضر در سال 1398 روی 245 نفر از زنان و مردان واجد شرایط ورود به مطالعه، که به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند، در تهران انجام شد. دادهها با استفاده از پرسشنامههای اطلاعات دموگرافیک، فرم کوتاه مقیاس سطوح کارکردی شخصیت (LPFS-BF 2.0)، مشکلات بینفردی (IIP-32) و مقیاس دشواری در تنظیم هیجان (DERS) گردآوری و با استفاده از روشهای ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی سلسله مراتبی تحلیل شدند.
یافتهها: بر اساس نتایج، همبستگی مثبت و معنیداری در رابطه بین تمامی کارکردهای شخصیت با مشکلات بینفردی و هیجانی به دست آمد (01/0 P<). همچنین بر اساس نتایج حاصله از رگرسیون سلسله مراتبی، کارکردهای بینفردی شخصیت (01/0 P<) و زیرمقیاس همدلی با توان بیش تری قادر به پیشبینی مشکلات بینفردی بودند (01/0 P<). همچنین تنها رابطه میان کارکردهای بینفردی شخصیت با مشکلات هیجانی مثبت و معنیدار بود (01/0 P<) که کارکرد صمیمیت نسبت به همدلی، سهم پیشبینیکنندگی قویتری داشت (01/0 P<).
استنتاج: با توجه به نتایج پژوهش به نظر میرسد تلاش در جهت اصلاح و تغییر مهارتهای ارتباطی و همدلی، در حیطه کارکرد بین فردی شخصیتی همدلی و صمیمیت از طریق تهیه و تدارک برنامههای آموزشی و مداخلهای، کمک بسیار مؤثری برای فائق آمدن بر مشکلات بینفردی و هیجانی است.
متن کامل [PDF 933 kb]   (801 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb