Bagheri M, Gholami S, Hosseini S A, Daryani A, Sarvi S. Molecular Identification of Giardia intestinalis and Blastocystis hominis Genotypes from Fecal Samples in
Khuzestan Province, Iran. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 31 (203) :73-82
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-16843-fa.html
باقری محمد، غلامی شیرزاد، حسینی سید عبداله، دریانی احمد، سروی شهاب الدین. شناسایی ژنوتیپ های انگل های ژیاردیا اینتستینالیس و بلاستوسیستیس هومینیس در نمونه های مدفوع در استان خوزستان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (203) :73-82
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-16843-fa.html
چکیده: (1822 مشاهده)
سابقه و هدف: ژیاردیا و بلاستوسیستیس انگلهای شایع انسان با طیفگستردهای از میزبانان است. هدف ازمطالعه حاضر شناسایی مولکولی ژنوتیپهای انگلهای ژیاردیا لامبلیا و بلاستوسیستیس هومینیس از نمونههای مدفوع مراجعهکنندگان به مراکز بهداشتی و درمانی در شهرستان باوی استان خوزستان در سال 98-1399 بود.
مواد و روشها: در این مطالعه تعداد 30 نمونه مدفوع از مراجعه کنندگان به مراکز بهداشتی در شهرستان باوی استان خوزستان از آبان ماه 1398 تا دی ماه 1399 که با روش میکروسکوپی از نظر هر کدام از انگلهای ژیاردیا و بلاستوسیستیس مثبت شده بودند، جمعآوری شد. سپس استخراج DNA از نمونه های انگلهای مدفوع انجام شد. PCR با استفاده از پرایمرهای ژن GDH برای ژیاردیا و S rRNA 18 برای بلاستوسیستیس انجام شد و محصولات PCR برای تعیین ژنوتایپ، سکانس شد و درخت فیلوژنیک ترسیم شد.
یافتهها: پس ازتکثیر ژن نواحی مورد نظر، آنالیز سکانس روی محصول PCR از ژیاردیا براساس ژن GDH صورت گرفت. براساس نتایج سکانس همه نمونههای شناسایی شده به assemblage B (BIV) تعلق داشتند. آنالیز سکانس روی محصولات PCR از بلاستوسیستیس براساس ژن S rRNA 18 نشان داد که همه نمونههای شناسایی شده به ساب تایپ ST3 تعلق داشت.
استنتاج: نتایج این مطالعه نشان داد که ژنوتایپ غالب ژیاردیا در شهرستان باوی استان خوزستان از نوع BIV بوده، که حاکی از وجود چرخه زئونوتیک انگل در این منطقه میباشد. علاوه بر این ساب تایپ غالب انگل بلاستوسیستیس در این منطقه ST3 بوده، که اغلب در چرخه انتقال انسان به انسان مشاهده میشود، هر چند گزارشاتی از وجود چرخه بین حیوان و انسان نیز وجود دارد. بنابراین ضمن انجام اقدامات بهداشتی برای کنترل این دو انگل در این منطقه، بررسیهای اپیدمیولوژی در حیوانات آن منطقه برای تعیین چگونگی انتقال این انگلها به آنها توصیه میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
انگل شناسي