دوره 32، شماره 208 - ( اردیبهشت 1401 )                   جلد 32 شماره 208 صفحات 203-189 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ahmadi A A, Gelard P, Mohebbi S. Components of Empowering Hospital Managers Using Meta-synthesis Approach and Content Analysis. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (208) :189-203
احمدی علی اصغر، گلرد پروانه، محبی سراج الدین. مولفه‌های توانمندسازی مدیران بیمارستانی با رویکرد فراترکیب و تحلیل مضمون. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (208) :189-203

سابقه و هدف: در دهههای اخیر، توانمندسازی مدیران به یکی از دغدغههای سازمانها تبدیل شده است. حجم کاری بالا، شرایط کاری و رقابت سازمانها نیاز به توانمندسازی مدیران را آشکار میکند. مدلها و تئوریهای جامع مدونی در این خصوص دیده نشده است، لذا هدف پژوهش حاضر مرور و شناسایی ابعاد و مؤلفه‌های توانمندسازی مدیران براساس پژوهشهای انجام شده در این زمینه است.
مواد و روشها: این مطالعه پژوهشی کامل براساس روش فراترکیب روشی مبتنی بر مطالعات کتابخانهای و
استفاده از مقالات منتشر شده در
پایگاه اطلاعات علمی داخلی و بین‌المللی شامل
Migrants، Civilica، Noormags Emerald ، ProCost، Science Direct، Google Scholar، Elment ، Otad و Sage در بازه زمانی سال 2020-1977 جهت شناخت مولفه های توانمندسازی مدیران، صورت پذیرفت.

یافتهها: توانمندسازی مدیران در مضامین فراگیر، سازنده و پایه در متون علمی تعریف شده است. مضامین فراگیر شامل توانمندسازی روان‌شناختی و توانمندسازی ساختاری میباشد. مضامین فراگیر توانمندسازی روانشناختی دارای مضامین سازنده مولفه‌های روانی، مولفههای شغلی و ویژگیهای شخصیتی است، از طرفی مضامین فراگیر توانمندسازی ساختاری با مضامین سازنده مولفه‌های سازمانی و مولفه‌های آموزش و یادگیری مشخص می‌شود. قابل ذکر است هر کدام از این مولفه‌ها دارای مضامین پایه خاص خود میباشند.
استنتاج: لازم است هر سازمانی وضعیت توانمندسازی مدیران را به دقت بررسی کند و با شناخت قوتها و ضعفهای آنها در جهت بهینهسازی و توانمندسازی مدیران زیرمجموعه بکوشد، تا بتواند از حداکثر توان و ظرفیت استعدادهای مدیران بهرهمند شود.

واژه‌های کلیدی: توانمندسازی، مدیریت، بیمارستان
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: مدیریت بیمارستانی