دوره 22، شماره 97 - ( بهمن 1391 )                   جلد 22 شماره 97 صفحات 196-189 | برگشت به فهرست نسخه ها

Honarmand H, Falah Ghavidel M, Nikokar I, Rahbar taromsari M, Ghadarjani S. Validity of PCR for Diagnosis of Experimental Enterococcal Bacteremia in Rat. J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 22 (97) :189-196
هنرمند حمید رضا، فلاح قویدل معصومه، نیکوکار ایرج، رهبر طارمسری مرتضی، قدرجانی شروین. ارزش PCR درتشخیص باکتریمی تجربی انتروکوکی در موش. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (97) :189-196

سابقه و هدف: باکتریمی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های عفونی است. باکتریمی ناشی از انتروکوک فکالیس بیشتر در بیمارستان‌ها شایع است و اغلب توسط سویه‌های مقاوم ایجاد می‌شود. تشخیص سریع باکتریمی کمک بزرگی به درمان این عارضه مهم می‌کند و انتخاب آنتی‌بیوتیک‌های مؤثر بر باکتری عامل بیماری را امکان پذیر می‌نماید. روش متعارف تشخیص باکتریمی بسیار وقت‌گیر است. هدف این مطالعه ارزیابی PCR در تشخیص سریع باکتریمی مدل رات است که به باکتریمی انسانی شباهت نزدیکی دارد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مورد- شاهدی، برای ایجاد باکتریمی تجربی، سوسپانسیون باکتریایی با جمعیت cfu/ml 108 به 10 موش تلفیح شد. از تمام موش ها در فواصل 24 و 48 و 72 ساعت پس از تلقیح، نمونه خون گرفته شد. برای تمام نمونه خون‌ها روش‌های تشخیصی کشت و واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) انجام گردید. از نمونه خون 10 موش تلقیح نشده به عنوان شاهد استفاده شد. یافته‌ها: کشت نمونه خون گروه تلقیح شده مربوط به هر سه روز مثبت شد و به عنوان استاندارد طلایی در نظر گرفته شد. در گروه تلقیح شده ، نتیجه PCR، 2 نمونه خون مربوط به روز اول، 7 نمونه روز دوم و 8 نمونه روز سوم مثبت شدند. نتیجه روش کشت و PCR برای نمونه‌های شاهد همگی منفی بود. حساسیت این روش PCR حدود 8/69 و ویژگی آن 100 درصد بوده است. استنتاج: روش PCR در تشخیص باکتریمی انتروکوکی بسیار سریع‌تر از روش متعارف است و چون این سرعت در نتیجه درمان تأثیر بسیار زیادی دارد، می‌توان آن را یک تست جایگزین در نظر گرفت. برای افزودن حساسیت آن بهتر است از روش‌های کارآمدتر استخراج DNA استفاده نمود.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |