Houshmand H, Ghaemi R, Alavi M, Houshmand G. Comparison of Seroflu and Seretide Inhalers on Spirometry Criteria and Clinical Symptoms in Patients with Severe and Moderate Asthma. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 32 (218) :22-30
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-18560-fa.html
هوشمند حمیدرضا، قائمی رضا، علوی محمد، هوشمند غلامرضا. مقایسه اسپریهای سروفلو و سرتاید بر معیارهای اسپیرومتری و علائم بالینی بیماران مبتلا به آسم متوسط و شدید. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (218) :22-30
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-18560-fa.html
چکیده: (12667 مشاهده)
سابقه و هدف: آسم یکی از شایعترین بیماریهای مزمن تنفسی است که در سه دهه گذشته شیوع بیشتری پیدا کرده است. سروفلو و سرتاید دو اسپری حاوی فلوتیکازون(یک کورتیکواستروئید ضد التهابی استنشاقی) و سالمترول (یک گشادکننده برونش طولانی اثر) هستند. این مطالعه با هدف مقایسه اثر اسپریهای سروفلو و سرتاید بر معیارهای اسپیرومتری و علائم بالینی کودکان مبتلا به آسم متوسط تا شدید انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه گذشته نگر مبتنی بر پرونده بیماران که در بیمارستان شهید مطهری دانشگاه علوم پزشکی ارومیه انجام گرفت، 42 کودک بیمار با محدوده سنی 6 تا 15 سال و سابقه آسم مداوم متوسط تا شدید که در سه ماه گذشته تحت درمان با سروفلو و سرتاید قرار گرفته بودند، وارد مطالعه شدند. اطلاعات مطالعه شامل سن، جنس، علائم بالینی (مانند سرفه و تنگی نفس) و متغیرهای اسپیرومتری در چک لیستهای از پیش ساخته شده، ثبت شد. دادهها با نرمافزار 22SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: اگرچه تغییرات PEF و FEV1 به عنوان پارامترهای پاسخ درمانی قبل و بعد از درمان در هر دو گروه از نظر آماری معنیدار بود(0/05P<)، اما در مقایسه دو گروه تفاوت معنیداری مشاهده نشد(0/05P>). همچنین، درمان با سروفلو باعث تسکین بیشتر علائم بالینی از جمله سرفه، تنگی نفس متناوب، حملات روزانه و خس خس سینه نسبت به سرتاید پس از یک و سه ماه درمان شد(0/05P<).
استنتاج: نتایج این مطالعه نشان داد که اسپریهای سروفلو و سرتاید بهطور یکسان شاخصهای اسپیرومتری را بهبود میبخشند، اگرچه درمان با سروفلو علائم بالینی بیماران را بیشتر از سرتاید کاهش میدهد.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
فارماکولوژی