دوره 33، شماره 1 - ( ویژه‌نامه شماره یک - آبان 1402 )                   جلد 33 شماره 1 صفحات 380-373 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mobini M, Majidi H, Cheraghmakani H. Takayasu's Arteritis Presenting with Cerebral Ischemic Stroke: A Case Report and Review of Imaging Findings. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (1) :373-380
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19640-fa.html
مبینی مریم، مجیدی هادی، چراغ مکانی حامد. آرتریت تاکایاسو با تظاهر سکته‌ی ایسکمیک مغزی؛ گزارش مورد و مروری بر یافته‌های تصویربرداری. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (1) :373-380

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19640-fa.html

آرتریت تاکایاسو نوعی بیماری مزمن، ایدیوپاتیک و التهابی است که عمدتاً عروق خونی بزرگ، مانند آئورت و شاخه‌های آن را درگیر می‌کند و بیش‌تر، زنان جوان‌تر از 40 سال به آن دچار می‌شوند. با وجود این‌که درگیری سیستم اعصاب مرکزی و سکته‌ی مغزی در سیر بیماری ممکن است ایجاد شود، رخداد این موضوع به‌عنوان تظاهر ابتدایی بیمار ناشایع است. در اینجا، بیماری 58 ساله با علائم سکته‌ی مغزی و انسداد کاروتید چپ و راست و شریان ورتبرال چپ از 7 سال قبل معرفی می‌شود. بیمار تحت بررسی آزمایشگاهی، تصویربرداری و بررسی‌های تکمیلی قرار گرفت و با تشخیص تاکایاسو، تحت درمان دارویی با کورتیکواستروئید، سیکلوفسفامید و سپس، متوترکسات و درمان ضد پلاکتی قرار گرفت. علاوه بر بروز سکته‌ی مغزی به‌عنوان اولین تظاهر بیماری، بروز علائم در سن 51 سالگی نشان می‌دهد که احتمالاً روند التهابی از بیش از یک دهه‌ی قبل شروع شده بود.

نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: روماتولوژی