دوره 33، شماره 1 - ( ویژه‌نامه شماره یک - آبان 1402 )                   جلد 33 شماره 1 صفحات 35-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hosseinzadeh M, Abbasi Daloii A, Hoseini S A, Abdi A. The Effects of Aerobic Training and Garlic Supplementation on Superoxide Dismutase, Glutathione Peroxidase and Malondialdehyde of Brain Tissue in Aged Rats with Parkinson’s Disease. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (1) :25-35
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19717-fa.html
حسین زاده مرتضی، عباسی دلویی آسیه، حسینی سید علی، عبدی احمد. اثر تمرین هوازی و مکمل سیر بر سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و مالون دی آلدئید بافت مغز در موش‌های صحرایی سالمند مبتلابه پارکینسون. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (1) :25-35

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19717-fa.html

سابقه و هدف: اختلال در سیستم اکسیدان- آنتی‌اکسیدانی مغز عامل اصلی بیماری‌های نرودژنراتیو است. اگرچه اثرات مطلوب ورزش و مکمل سیر بر اختلالات سیستم عصبی شناخته شده است، اما اثر تعاملی آن‌ها به خوبی شناخته نشده است؛ بنابراین هدف مطالعه حاضر تعیین اثر تمرین هوازی و مکمل سیر بر سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و مالون دی آلدئید بافت مغز در موش‌های صحرایی سالمند مبتلابه پارکینسون بود.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، تعداد 40 سر موش صحرایی نر نژاد اسپراگو-داولی (میانگین وزن 20±250 گرم) به‌طور تصادفی در پنج گروه(1) کنترل سالم،(2) کنترل پارکینسون،(3) پارکینسون- تمرین هوازی،(4) پارکینسون- مکمل سیر و(5) پارکینسون-تمرین هوازی- مکمل سیر قرار گرفتند. در این مطالعه موش‌ها با استفاده از تزریق mg/kg 2 رزرپین مبتلابه پارکینسون شدند. تمرین هوازی پنج جلسه در هفته و هر جلسه 15-48 دقیقه با سرعت 10-24 متر بر دقیقه به مدت هشت هفته اجرا شد. گروه‌های مکمل روزانه mg/kg 500 سیر به صورت گاواژ دریافت کردند. داده‌ها به روش تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی‌داری 0/05P تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: فعالیت GPx و MDA در گروه‌های پارکینسون- مکمل سیر، پارکینسون-تمرین هوازی و پارکینسون- تمرین هوازی- مکمل سیر بالاتر از گروه کنترل پارکینسون بود(0/05P). مقادیر SOD در گروه‌های پارکینسون- تمرین هوازی- مکمل سیر بالاتر از گروه کنترل پارکینسون بود(0/05P). مقادیرSOD در گروه تمرین هوازی و پارکینسون- تمرین هوازی- مکمل سیر به‌طور معنی‌داری بالاتر از گروه پارکینسون- مکمل سیر بود و در گروه پارکینسون-تمرین هوازی-مکمل سیر به‌طور معنی‌داری بالاتر از گروه پارکینسون-تمرین هوازی بود(0/05P).
استنتاج: به نظر می‌رسد تمرین هوازی همراه با مصرف مکمل سیر می‌تواند به بهبود آنتی‌اکسیدان‌ها و کاهش استرس اکسیداتیو در بافت مغز موش‌های صحرایی مبتلابه پارکینسون کمک کند.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزشی