دوره 34، شماره 233 - ( خرداد 1403 )                   جلد 34 شماره 233 صفحات 190-182 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jorbonyan A, Matlabi H, Rezapour V, Papi S. Design of the portfolio Based on Problem-Based Learning for the geriatric health master's internship Program and its Evaluation Considering Student Satisfaction Levels. J Mazandaran Univ Med Sci 2024; 34 (233) :182-190
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-20815-fa.html
جوربنیان عبدالحکیم، مطلبی حسین، رضا پور وحیده، پاپی شهاب. طراحی پورتفولیو بر مبنای یادگیری مسئله محور برای دوره کارآموزی کارشناسی ارشد سلامت سالمندی و اجرا و ارزیابی آن با توجه به سطح رضایت دانشجویان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1403; 34 (233) :182-190

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-20815-fa.html


چکیده:   (1124 مشاهده)
سابقه و هدف: با عنایت به تجربه محققان از سردرگمی و نارضایتی دانشجویان از چگونگی آموزش و پیشرفت فراگیر در کارآموزی در عرصه دوره کارشناسی ارشد و نبود معیار ارزشیابی و یک کار پوشه مبتنی بر اهداف آموزشی مطابق با کوریکولوم رشته سلامت سالمندی با توجه به جدید بودن رشته و همین‌طور فاصله گرفتن از روش آموزش سنتی و رفتن به سوی استفاده بهینه از فرهنگ ارزشیابی توسعه یافته، مطالعه حاضر با هدف طراحی پورتفولیو بر مبنای یادگیری مسئله محور برای دوره کارآموزی کارشناسی ارشد سلامت سالمندی و اجرا و ارزیابی آن با توجه به سطح رضایت دانشجویان بود.
مواد و روشها: این مطالعه کمی از نوع نیمه تجربی بود. مراحل انجام پژوهش به ترتیب شامل طراحی، اجرا و ارزیابی سطح رضایت دانشجویان از پورتفولیو و مقایسه آن با روش سنتی بود. بدین صورت که پس از طراحی و تدوین پورتفولیو به روش مسئله محور، در مرحله اجرای برنامه کارآموزی، کلیه دانشجویان حاضر در واحد کارآموزی در عرصه سلامت سالمندی که ده نفر بودند به طور تصادفی به دو گروه کنترل (پنج نفر) و آزمون (پنج نفر) تقسیم شدند و در طی 12 هفته دوره کارآموزی را به روش سنتی (گروه کنترل) و روش پورتفولیو (گروه آزمون) گذراندند و در انتها از آنان به روش سنتی (گروه کنترل) و الگوی ارزشیابی کرک پاتریک (گروه آزمون) ارزشیابی به عمل آمد و نمرات کارآموزی برای دانشجویان هر گروه اعلام شد. در مرحله سوم برای سنجش سطح رضایتمندی دانشجویان از دو روش مذکور از پرسشنامه دو قسمتی شامل اطلاعات جمعیت شناختی (سن، جنس، معدل ترم قبل و وضعیت تاهل) و سوالات مرتبط با سطح رضایت دانشجویان استفاده شد. دادههای پژوهش پس از جمع‌آوری وارد نرم‌افزار  SPSS-26شدند و آزمون‌های آماری تی مستقل و آزمون دقیق فیشر با توجه به نرمال بودن دادهها برای مقایسه سطح رضایتمندی دو گروه مورد استفاده قرار گرفتند.
یافتهها: میانگین (انحراف معیار) سنی گروههای کنترل و آزمون به ترتیب (8/56) 35/4و (8/08) 33/6 سال بود. نتایج مقایسه دو گروه از نظر میانگین سنی و معدل و همین طور فراوانی جنسیت و وضعیت تاهل نشان داد که هیچ اختلاف معناداری بین دو گروه وجود نداشت. میانگین(انحرافمعیار) رضایتمندی کلی نمونههای گروه کنترل (8/1) 26/8 و گروه آزمون (2/28) 35/8 بهدست آمد. نتایج آزمون تی مستقل نشان داد که اختلاف معنیداری بین میانگین رضایتمندی کلی دو گروه وجود دارد (0/05P، 2/38t=).
استنتاج: نتایج مطالعه حاضر نشان داد دانشجویان کارشناسی ارشد سلامت سالمندی، میزان رضایتمندی بیشتری از روش پورتفولیو در مقایسه با روش سنتی برای دوره کارآموزی خود داشتند. علاوه بر این سطح انگیزه دانشجویان برای یادگیری در روش پورتفولیو بیشتر بود و دانشجویان فاصله کمتری را بین مباحث تئوری و تجربیات بالینی احساس میکردند. از این جهت پیشنهاد میشود که استفاده از روش پورتفولیو برای دوره کارآموزی رشته سلامت سالمندی و سایر رشتههای علوم پزشکی مورد استفاده قرار گیرد. مطالعه حاضر برای اولین بار روی دانشجویان سلامت سالمندی انجام شد و علاوه براین حجم نمونه کم نیز از محدودیتهای این پژوهش بود، بنابراین پیشنهاد میشود این مطالعه در سطح وسیعتر روی دانشجویان دانشگاه های مختلف در سراسر کشور انجام پذیرد.
متن کامل [PDF 468 kb]   (409 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: آموزش پزشكی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb