دوره 23، شماره 110 - ( اسفند 1392 )                   جلد 23 شماره 110 صفحات 217-211 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bakhshi E, Zare-Delavar S, Soleimani F, Biglarian A. Logic features selection approach in identification of risk factors interactions in children with cerebral palsy. J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 23 (110) :211-217
بخشی عنایت‌اله، زارع دلاور سپیده، سلیمانی فرین، بیگلریان اکبر. رویکرد شناسه‌گزینی منطقی در شناسایی اثرات متقابل عوامل خطر فلج مغزی کودکان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1392; 23 (110) :211-217

سابقه و هدف: شناسایی عوامل خطر و اثرات متقابل آن‌ها، در مطالعات پزشکی بسیار مهم است. هدف از این مطالعه، شناسایی اثرات متقابل عوامل خطر فلج مغزی در کودکان 6-1 ساله بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی، اطلاعات 225 کودک 6-1 ساله که در سال‌های 87-1386 جمع‌آوری شده بود، مورد استفاده قرار گرفت. برای شناسایی اثرات متقابل از رگرسیون منطقی با رویکرد شناسه‌گزینی استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با نرم‌افزار R نسخه 2-15-2 انجام شد. یافته‌ها: ترکیبات منطقی [(سابقه مثبت پزشکی حاملگی فعلی = 0) × (ازدواج فامیلی والدین = 1) × (پارگی زودرس کیسه آب = 0) × (آسفیکسی = 1)] و [(ازدواج فامیلی والدین = 1) × (پارگی زودرس کیسه آب = 1) × (آسفیکسی = 1)] و همچنین آسفیکسی در سطح 05/0 معنی‌دار شناسایی شدند. استنتاج: رویکرد شناسه‌گزینی منطقی به عنوان یک روش جدید، قابلیت خوبی برای شناسایی و لحاظ کردن اثرات متقابل بین عوامل خطرساز بیماری‌ها، از جمله فلج مغزی دارد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: آمار زیستی