دوره 26، شماره 144 - ( دی 1395 )                   جلد 26 شماره 144 صفحات 170-152 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dehdashti B, Amin M M, Pourzamani H, Ehrampoush M H, Mokhtari M. Atenolol Absorption by Multi-wall Carbon Nanotubes from Aqueous Solutions. J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 26 (144) :152-170
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9314-fa.html
دهدشتی بهاره، امین محمدمهدی، پورزمانی حمیدرضا، احرامپوش محمدحسن، مختاری مهدی. جذب آتنولول از محلول‌های آبی توسط نانو‌لوله‌های کربنی چند‌دیواره. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1395; 26 (144) :152-170

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9314-fa.html


چکیده:   (6570 مشاهده)

سابقه و هدف: حذف آلاینده‌های نوظهور از آب و فاضلاب یکی از نگرانی‌های مهم محیط زیست است. در این مطالعه از روش تاگوچی به عنوان یکی از روش‌‏های مطرح طراحی آزمایش به منظور بررسی میزان حذف آتنولول از محلول‌‏های آبی توسط نانو‏لوله‏های کربنی چند ‏دیواره استفاده گردید.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، برای تعیین عوامل تأثیرگذار در جذب آتنولول از سیستم ناپیوسته و تحت شرایط محیطی مختلف از جمله تغییرات pH، زمان تماس، مقدار دوز نانو‏لوله کربنی چند‏دیواره و غلظت اولیه آتنولول در محلول و اثرگذاری آن بر راندمان حذف آتنولول بر اساس طرح تاگوچی در چهار سطح با طرح ماتریکس 16L_ استفاده شده است. خصوصیات جاذب توسط دستگاه اسپکتروفوتومتری تبدیل فوریه مادون قرمز (FTIR)، تصویر‏برداری میکروسکوپ الکترونی (SEM) و میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) مشخصه‏یابی شدند و در نهایت مدل‏های ایزوترمی جذب بررسی گردید و آنالیز و تفسیر داده‏ها با استفاده از نرم‏افزار Design Expert 6 انجام شد.

یافته‌ها: نتایج به دست آمده از مطالعه نشان داد که مقادیر بهینه pH، زمان تماس، دوز جاذب و غلظت اولیه آتنولول برای جذب موثر آن بر روی نانو‏لوله‏های کربنی چند‏دیواره به ترتیب برابر 7، 20 دقیقه، 5/0 گرم بر لیتر و 10 میلی‏گرم بر لیتر شد. در این شرایط راندمان حذف، 8/94 درصد به دست آمد. ظرفیت جذب نیز در شرایط بهینه برابر 76/16 میلی‏گرم بر گرم گردید. هم‏چنین داده‏های به دست آمده با مدل‏های جذب مانند مدل‏های لانگمویر، فروندلیچ و دوبینین رادشکویچ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادند که داده‏ها با مدل فروندلیچ برازش بهتری را نشان داد (93/0R2=).

استنتاج: این مطالعه نشان داد که نانو‏لوله‏های کربنی چنددیواره به عنوان یک جاذب موثر از پتانسیل بالایی برای حذف آتنولول از آب و فاضلاب برخوردار می‏باشد.

متن کامل [PDF 873 kb]   (2015 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb