سابقه و هدف: Allium sativum از خانواده Alliaceae ، در طب سنتی دارای کاربردهای زیاد بوده است. اثرات ضدباکتریایی، ضدسرطانی و آنتیاکسیدانی این جنس، قبلا گزارش شده است. در مطالعه حاضر فعالیت ضدسرطانی و ضدباکتریایی عصاره تخمیری و غیر تخمیری سیر همدان بررده سلول سرطان سینه انسانیMCF7 و برخی باکتریهای پاتوژن بررسی شد.
مواد و روشها: اثر عصاره متانولی سیر تخمیر شده و تخمیر نشده بر روی MCF7 در غلظت های مختلف 25/6، 5/12، 25، 50، 75، 100، 150، 200، 300، 350، 400، 450 و 500 میکروگرم بر میلی لیتر به روش MTT اندازه گیری شد. همچنین قابلیت ضد باکتریایی عصارهها علیه پروتئوس میرابلیس، اشرشیاکلی، استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس با استفاده از روش دیسکگذاری مورد بررسی قرارگرفت. دو سویه از لاکتوباسیلوسها به نام لاکتوباسیلوس پلانتروم سویه 1745 و 1058 در این مطالعه استفاده شد. تخمیر سیر همدان در دمای 37 درجه به مدت 3 روز انجام شد. محتویات فلاونوئیدی در عصارههای مورد آزمایش به وسیله دستگاه اسپکتروفوتومتریک تعیین شد.
یافتهها: عصاره تخمیری سیر به وسیله لاکتوباسیلوس پلانتروم سویه 1745 دارای بیشترین خاصیت ضدسرطانی و ضدباکتریایی است. در این مطالعه ارتباط خوبی بین محتوای فلاونوئیدی سیر و فعالیت ضدسرطانی و ضدباکتری آنها نشان داده شد. در میان عصارهها، سیر تخمیری بالاترین سطح فلاونوئید و فعالیت ضدسرطانی یا میکروبی را نشان داد.
استنتاج: نتایج نشان داد که عصاره تخمیری سیر، کاندید مناسبی علیه سلولهای سرطانی سینه و باکتریهای پاتوژن میباشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |