دوره 26، شماره 145 - ( بهمن 1395 )                   جلد 26 شماره 145 صفحات 121-110 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ebdali S, Hashemi B, Jafarzadehpour E. Comparing the Variation of Time and Frequency Components of Electroretinogram in Patients with Retinitis Pigmentosa and Healthy Individuals. J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 26 (145) :110-121
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9472-fa.html
ابدالی سمیرا، هاشمی بیژن، جعفر زاده پور ابراهیم. تغییرات مؤلفه های فرکانسی و زمانی الکترورتینوگرام در بیماران مبتلا به رتینیت پیگمنتوزا در مقایسه با افراد سالم. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1395; 26 (145) :110-121

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9472-fa.html


چکیده:   (6112 مشاهده)

سابقه و هدف: رتینیت پیگمنتوزا (RP) نوعی از دژنراسیون های شبکیه است که بر سیگنال‌های چشم اثرگذار است. الکترورتینوگرام (ERG) سیگنالی است که در تشخیص و پایش این بیماری نقش مهمی دارد و اطلاعاتی دارد که تنها با آنالیز آن در حوزه زمان نمی‌توان به آن‌ها دست یافت. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر بیماری RP بر مؤلفه‌های زمانی، فرکانسی و زمان فرکانسی ERG با استفاده از روش‌های پردازش تبدیل فوریه و موجک بوده است.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی از 18 چشم بیمار مبتلا به RP و 20 چشم سالم سیگنال ERG با تحریک فلش زنون ثبت شد. پس از استخراج مولفه‌های زمان تأخیر و دامنه سیگنال‌ها با نرم افزار متلب، تبدیل فوریه و موجک روی سیگنال‌ها انجام و فرکانس مد و فرکانس‌های اصلی تشکیل‌دهنده سیگنال و زمان وقوع آن‌ها استخراج شد. سپس تفاوت بین میانگین‌های کلیه مولفه‌ها بررسی و آنالیز گردید.

یافته‌ها: نتایج حاکی از افزایش زمان تأخیر و کاهش دامنه سیگنال ERG، عدم تفاوت معنی‌دار میانگین فرکانس مد بین بیماران RP و افراد سالم و کاهش معنی‌دار فرکانس‌های اصلی تشکیل‌دهنده سیگنال ERG و افزایش زمان وقوع آن‌ها بود. هم‌چنین با توجه به سیر پیشرفت بیماری در بیماران RP یک یا دو فرکانس از سه فرکانس اصلی حذف شده بودند.

استنتاج: بیماری RP می تواند سبب تغییراتی در مؤلفه‌های زمانی و زمان- فرکانسی ERG شود. با به کار بستن تبدیل موجک روی سیگنال‌های ERG بیماران RP و تبدیل شاخص‌های موجود در آن‌ها به حوزه فرکانس می‌توان به موقعیتی از شبکیه پی‌برد که این بیماری تأثیر بیش‌تر بیش‌تری بر آن می‌گذارد.

متن کامل [PDF 585 kb]   (2417 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb