دوره 27، شماره 157 - ( بهمن 1396 )                   جلد 27 شماره 157 صفحات 34-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

pourheydar B, pourali A, Farjah G, karimipour M, heshmatian B, pourheydar M. Effect of Co-administration of Ubiquinone and Vitamin C on Changes of Behavioral, Histological and Biochemical Parameters in Contusion Model of Rat Spinal Cord Injury. J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 27 (157) :17-34
پورحیدر یاقر، پورعلی علیرضا، فرجاه غلامحسین، کریمی پور مجتبی، حشمتیان بهنام، پورحیدر مریم. بررسی اثر تجویز توام یوبی کینون و ویتامین C بر تغییرات رفتاری و هیستولوژیکی و پارامترهای بیوشیمیایی در مدل contusion ضایعه نخاعی دررت. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (157) :17-34

سابقه و هدف: ضایعه نخاعی (SCI) Spinal Cord Injuryیکی از ناتوان کننده‌ترین بیماری‌هاست که اثرات فیزیکی و روانی متعددی را بر بیمار تحمیل می‌کند. یکی از روش‌های درمانی SCI استفاده از موادی با خاصیت نوروپروتکتیو می‌باشد ویتامین C و یوبی کینون از این گونه‌اند. لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر تجویز توام این دو ماده در مدل تجربی SCI می‌باشد.
مواد و روشها: 40 سر موش صحرایی نر به گروه‌های sham، lesion، AA، COQ10 و AA+COQ10 (توام) تقسیم شدند. در گروه شم لامینکتومی و در بقیه گروه‌ها SCI ایجاد شد. 24 ساعت بعد گروه‌های AA ، COQ10 و توام بترتیب ویتامین C، یوبی کینون وترکیبی از آن دو را دریافت کردند. ارزیابی رفتاری و مطالعات بیوشیمیایی انجام شد. 8 هفته بعد برش‌های 5 میکرونی از مغز تهیه و با کرزیل ویوله رنگ‌آمیزی شد.
یافتهها: بین گروه توام و گسروههای AA و COQ10 از نظر میانگین نمرهBasso,Beattie, Bresnahan) BBB و بین گروههای توام و lesion از نظر میزان MDA اختلاف معنیدار مشاهده شد. میزان GR سرم در گروه توام در مقایسه با گروه lesion به طور معنیداری افزایش یافت.میانگین تعداد نورونهای حرکتی سالم در شاخ قدامی نخاع در گروههای درمانی نسبت به گروه lesion به طور معنیداری افزایش یافت.
استنتاج: تجویز توام AA وCOQ10 در مدل تجربی ضایعه نخاعی موجب بهبود حرکتی، کاهش MDA و افزایش GR سرم و افزایش بقای نورونها در شاخ قدامی نخاع میگردد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بافت شناسي